SIGLogo(t)
Zelf Geneeswijzen

Er zijn heel veel geneeswijzen.
Elk land heeft wel een eigen geneeswijze ontwikkeld.
De wereld is groot; er zijn veel landen.
Dus je hebt enorm veel geneeswijzen om uit te kiezen.

De meeste geneeswijzen al duizenden jaren oud, en hebben de test van de tijd doorstaan. (Niemand wil een geneeswijze gebruiken waarvan gister nog is bewezen dat daar iemand aan dood ging.) Maar laten we wel zijn: elke geneeswijze blijft een experiment: leven is nog steeds niet begrepen, en elke mens is uniek anders.
Dat geldt ook voor jou zo. Je weet dus niet van tevoren of een geneeswijze die voor anderen goed heeft geholpen, voor jou ook geschikt is. Misschien heb je wel een andere verborgen ziekte onder de leden, die ineens opvlamt. Misschien zit je anatomisch of genetisch net anders in elkaar. Dan heeft die aanpak op jou een ander effect dan op een ander.
In de geneeskunst moeten we daarom altijd op de verschillende kanten van de vergelijking letten:

  1. Hoe ben je uniek anders?
  2. Wat is het universele principe dat de geneeswijze gebruikt, en jou weer met het universum verbind (helen)?
  3. Welke vorm van dat principe is beschikbaar in je specifieke lokale context?
  4. Welke vorm moet die geneeswijze hebben om aan te sluiten bij jouw unieke zijn en situatie?

Punt (3) bepaalt de keuze van de specifieke geneeswijze. Je kan alleen maar werken met geneeswijzen die op dat moment beschikbaar is. Je hebt er niets aan dat het beste ziekenhuis voor hartchirurgie 500 meter om de hoek ligt als je meteen fors hartprobleem in een kelder op de vloer ligt waar je pas na het weekend zal worden gevonden. Ook heb je er niets aan wanneer je in de jungle collabeert naast de plant die je leven kan redden, maar je weet niet dat dit kan.

NavLeft NavUp NavRight
[Zelfgenezen - Doe Het Zelf] [Doe Het Zelf] [Overzicht] [Handboek] [ZelfGenezing] [1 Wat is je Lichaam?] [2 Gezondheid, wat is dat?] [3 Genezen, hoe werkt dat?] [4 Zelfgenezing] [Wiki] [Cursusaanbod]

SIG-zaait
SIGLogo2
Opgericht 12 februari 2002
KvK Amsterdam 34175768

Voor Donaties:

Postbank rekening 7234993 t.n.v. SIG

of via PayPal: