SIGLogo(t)
Darmreiniging

Darmreiniging laat zien dat soms resten van voedsel jarenlang in de darm kan blijven hangen. Bekend is het voorbeeld van de man van middelbare leeftijd waar bij darmreiniging een knikker uit de darm kwam, die hij had ingeslikt als kind. In de darm is het voedsel technisch gezien buiten het lichaam. Het lichaam kan een gerichte klimaatregeling verzorgen, waardoor ons voedsel wordt ‘gemalen’, ‘gekookt’, ‘opgelost’ en ‘opgenomen’ (en de resten ‘gedroogd’), maar dat wat de darmen kunnen verwerken hangt af van de manier waarop de darmen functioneren; in symbiose met darm microben. Veel mensen eten voedsel wat wordt verkocht door fabrieken. Daarin komen moleculen voor die voor ons lichaam onbekend zijn. Zelfs simpele zaken zoals vruchtensap zijn nep: concentraat aangevuld met water. Veel gewassen zijn al nep: hybride producten die in de natuur niet kunnen bestaan. En steeds meer gewassen worden genetisch gemanipuleerd om bestand te zijn tegen hogere doses gifstof die worden gebruikt omdat voeding met kunstmest voor veel planten ongezond is; de worden ziek en zwak, dus opgegeten door parasieten zoals in de natuur gewoon het geval is. Gezonde gewassen bij gezonde verbouwing zijn van nature resistent tegen parasieten. Van nature is de darm ingesteld op het eten van biologische producten. En van nature eten we geen dieren en granen samen. De darmfunctie wordt het meeste verstoord door het eten van verkeerde voeding. Daardoor wordt het voedsel onvoldoende verteerd, en vormt zich een laag van slakken op de wand van de darm, waardoor dat wat je eet soms niet meer goed opgenomen kan worden. Daaronder kunnen ontstekingen voorkomen, die leiden tot allergieŽn, eczeem en andere problemen. Vandaar dat veel geneeswijzen (bijvoorbeeld Ayurveda) standaard een darmreiniging gebruiken. De darm wordt daarin schoongespoeld, en de resten van oud voedsel uit de darmen verwijderd. Daarbij blijkt dat hetzelfde effect optreed als hierboven voor Rolfing etc. Is beschreven: oude herinneringen spelen op, kunnen worden opgelost, en een verjonging in beleving beleefd. Het lichaam kan weer beter omgaan met niet alleen het voedsel dat je opneemt, maar ook de informatie die je opneemt.

Darmreiniging laat ons in het algemeen zien dat het goed is het lichaam schoon te houden, niet alleen van buiten maar ook van binnen. En dat we zorgvuldiger moeten zijn in wat we opnemen in ons lichaam. Het moet bio-logisch zijn. Dat geldt niet alleen voor onze voeding maar ook voor informatie.

NavLeft NavUp NavRight
[Zelfgenezen - Doe Het Zelf] [Doe Het Zelf] [Overzicht] [Handboek] [ZelfGenezing] [1 Wat is je Lichaam?] [2 Gezondheid, wat is dat?] [3 Genezen, hoe werkt dat?] [4 Zelfgenezing] [Wiki] [Cursusaanbod]

SIG-zaait
SIGLogo2
Opgericht 12 februari 2002
KvK Amsterdam 34175768

Voor Donaties:

Postbank rekening 7234993 t.n.v. SIG

of via PayPal: