SIGLogo(t)
psychotherapie

Psychotherapie is vergelijkbaar met hypnose, NLP en voice dialogue. Het is een aanpak die gebruik maakt van het gegeven dat we op alles wat wordt gezegd ook lichamelijk reageren. Tegelijkertijd maakt het gebruik van het gegeven dat we allemaal in ons hoofd een ‘plaatje maken van de wereld’. In een gesprek ‘wandelen’ we – net als hypnose – rond door dit wereldbeeld wat we hebben. In gesprek met een ander kunnen we ons zo laten leiden om ons wereldbeeld ‘vanuit andere ogen’ te kunnen bekijken. Psychologen zijn getraind in het begeleiden – via een gesprek – van het zelfbeeld wat anderen van zichzelf hebben.

In relatie tot wat hierboven al is beschreven, wordt in de psychologie en psychiatrie geen expliciet gebruik gemaakt van de verschuiving en van bewustzijn zoals in hypnose en NLP gebruikt wordt (ook al was bijvoorbeeld de psycho-analyst Freud getraind door de hypnotiseur Charcot). Ook is het meer zinvol om in de balancering van deze psycho-fysieke processen de meridianen te betrekken (zoals bijvoorbeeld in EFT gedaan wordt).

NavLeft NavUp NavRight
[Zelfgenezen - Doe Het Zelf] [Doe Het Zelf] [Overzicht] [Handboek] [ZelfGenezing] [1 Wat is je Lichaam?] [2 Gezondheid, wat is dat?] [3 Genezen, hoe werkt dat?] [4 Zelfgenezing] [Wiki] [Cursusaanbod]

SIG-zaait
SIGLogo2
Opgericht 12 februari 2002
KvK Amsterdam 34175768

Voor Donaties:

Postbank rekening 7234993 t.n.v. SIG

of via PayPal: